Læs mere om:

Pre-made dreads klar til salg.

Hvad er dread lock-extensions?

Typer af dreads

Styling af dread locks

Pre-made dreads klar til salg

Jeg laver ind i mellem forskellige dreads, som bliver udbudt til salg. Jeg kan også hjælpe til med at installere dem.

 

Hvordan får du fat i dine helt egne syntetiske dread extensions:

Jeg kan ind i mellem tilbyde færdiglavede håndlavede syntetiske dread-extensions og der vil oftest være flere sæt til salg gennem denne hjemmeside. Der vil være en anbefaling til din egen hårfarve, så dreadsne kommer til at tage sig pænest ud. Det er en anbefaling lavet på den idé, der har ligget til grund for dreadsne.

Custom made dreads, er lavet helt specielt til dig efter dine ønsker, så du får præcis dine drømme dreads. Der vil være mulighed for at sætte sit helt specielle præg og få et unikt dreadsæt. Disse dreads kan være lavet af enten syntetisk eller ægte hår.

 

Jeg laver pre-made dreads, som er håndlavede og designet af mig, og kan være inspireret af alt muligt forskelligt. Der vil ind i mellem komme nye dreads til salg på siden. Klik på linket for at se hvilke dreads, der er klar til salg.

 

Klik her for at se de dreads, som er klar til salg

 

Jeg kan alternativt skaffe håndlavede Kina-dreads hjem, som bliver fremstillet i et lidt begrænset udvalg af farver, stil og længder. Kvaliteten er rimelig til prisen, men kan ikke leve op til et custom made sæt.

Klik her for at se ekspempler på Kina-dreads

 

 

 

Hvad er dread lock-extensions?

Information om hvad dread lock extensions er og hvordan de skal passes. Jeg har efterhånden mange års erfaring med dread locks og har prøvet at beskrive hvordan det fungerer.

 

Dread lock exensions kan laves af enten ægte hår, syntetiske kanekalonfibre, uld eller andre materialer.

 

Et dread-sæt består af omkring 45-60 double ended dreadextensions, som lægges dobbelt, så der kommer omkring 90-120 dreads i dit hår. Antallet afhænger af tykkelsene af dreadsne.

Man kan også lave single ended dreads, som har en løkke ved roden. Det giver en del mindre volumen og installationen kræver dobbelt så lang tid, da der skal omkring 100 SE dreadextensions til at dække et helt hoved.

Man kan med fordel mixe de to typer, for masser af fylde i underhåret og nemmere styling på toppen af hovedet og omkring ansigtet.

 

Dread-extensions flettes ind i dit eget hår, og fastgøres med små stærke elastikker. Dit eget hår tager ikke skade af det. Hvis dit hår er meget langt, kan man lave en omvinklende fletning, som er stivere og kortere. Alternativt kan man flette 2-3 cm ved roden og lave en løs fletning ved siden af, der hænger sammen med dreadsne. Det giver et mixet look.

 

Dreads kan sidde i omkring 8-10 uger, hvor efter udvoksningen er blevet så stor, at det ikke er pænt længere. Desuden vil det løse hår i udvoksningen have stor risiko for at filtre sammen. Når dreadsne skal ud, klippes elastikken der fæstner fletningen der holder dreaden på plads, over og fletningen løsnes og dreaden glider ud. Håret skal gennembørstes for løse hår inden du vasker det, for at de løse hår ikke filtrer sammen.

 

Du kan sagtens gå i bad med dread-extensions, men de bliver meget tunge og er længe om at tørre. Hvis du får behov for at vaske din hovedbund, kan du lave en mild sæbeopløsning og skylle hovedbunden, eller evt en opløsning af teatree-oil og vaske med. Det er vigtigt, at du skyller helt fri for sæberester, da det eller vil kunne klø. Alternativt kan man helt udgå sæbe og bare vaske med vand.

Hvis dine dreads er lavet af uld, bliver de meget tunge af vand og er længe om at tørre.

 

 

Der er enkelte, der ikke kan tåle det øgede træk på hårsækkene, og det skal man være opmærksom på. Det er helt almindeligt, at det klør lidt i hovedbunden i starten. Klø igen med en strikkepind eller lignende - lad være med at flå i dreadsne. De første nætter kan det også være lidt underligt at sove på, men det vænner man sig hurtigt til. Lige når dreadsne er blevet installeret kan man få lidt "ondt i håret" ligesom hvis man har haft en stram hestehale i. Det er fordi, der strækkes i hårsækkene pga af den uvante tyngde. Det kan lette at sætte håret lidt op eller tage smertestillende håndkøbsmedicin!

Der er nogle, der oplever små knopper i hovedbunden, som skyldes det uvante træk på hårsækkene. Det er ikke farligt, men kan klø og være generende. Det kan lindres med en opløsning af vand og et par dråber tea tree oil, som vil rense op og hele de små sår/knopper.

 

Når de tages ud, skal dit eget hår gennembørstes grundigt, og du må ikke blive forskrækket over hårtabet. Normalt taber man 50-100 hår om dagen, og da de ikke kan komme ud af installationen, bliver det til en masse hår, der skal af på een gang. Det ser voldsomt ud, men dit hår bliver på ingen måde skadet af det.

 

Dit eget hår skal mindst være 6-8 cm langt for at dreadsne kan installeres pænt og helst ikke længere end dreadsne.

 

 

Typer af dreads

Information om de forskellige typer af dreads. Dreads er rigtig mange forskellige ting og kan deles op i forskellige grupper. Disse grupper kan dog mixes og matches, og lavet helt personlige.

 

 

 

Double ended dread extensions

De dreads vi oftest laver, er såkaldte dobble ended (DE) som foldes på midten og den ene ende fæstnes i sektioner af dit eget hår - den anden ende hænger løst.

Ved stor kontrast mellem din egen hårfarve og dreaden, kan farveforskellen ses. Det kan give en ret flot effekt i installationsfletningen, men det mest naturlige look opnås ved at matche hår og dreads.

 

 

 

 

 

Single ended dread extensions

Dreads kan også laves som single ended (SE), hvor hver enkelt dread har en løkke ved roden. De installeres ved at trække en tot af ens eget hår gennem løkken og installationsfletningen fæstnes med en lille elastik.

Ved stor kontrast mellem din egen hårfarve og dreaden, kan farveforskellen ses. Det kan give en ret flot effekt i installationsfletningen, men det mest naturlige look opnås ved at matche hår og dreads.

Single ended dreads har installationsfletninger på alle dreads og giver mindre fylde end double ended dreads. Man kan med fordel mixe single ended og double ended dreads.

 

 

Solids

Dreads som er ensfarvede. Dreads kan laves i næsten alle farver og nogle farver er UV-reaktive.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harlequin

DE med forskellige farve i hver ende. Ofte den ende, der fæstnes i dit hår, matche din hårfarve, den anden ende har en kontrast eller nuanceforskel. Det giver et flot spil i håret og er en god måde at friske det hele lidt op på.

 

 

 

 

 

 

 

 

Blended / mixed

Dreads hvor hver dread er lavet af flere forskellige nuancer/farver. Det kan enten give et meget naturligt look, da intet hår er 100% ensfarvet, eller kan friske op med en kontrastfarve. De er uens og forskellige for at give et spændende look, med dybte og realistiske toner.

 

 

 

 

 

 

 

Candy cane /Swirls

Dreads bestående af 2-3 forskelligt farvede dreads, der er snoet som en slikkepind. Giver et ret flot og dramatisk look

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transitionals

Dreads der når det er installeret er en farve ved rødderne og skifter til en anden farve i spidserne. Ofte vælges en bundfarve, som matcher egen hårfarve og toner ud i en anden nuance eller en kontrastfarve. Giver et utrolig flot spil og et meget specielt look

 

 

 

 

 

Harle-canes

Double ended dreads, hvor den ene halvdel er solid/ensfarvet og den anden er candycane/stribet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wrappy dreads

Dreads, er er double sealed, det vil sige, at de først er forseglet og derefter omviklet med syntetisk hår og forseglet igen.

De giver et helt specielt omviklet look og kan være både naturlige og unaturlige farver.

 

 

 

 

 

 

Natural waves

Dreads kan krølles som store bløde krøller, der giver god fylde og et naturligt bølget look.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spiral curls

Dreads kan krølles i spiralkrøller, med masser af bounce og bevægelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dirty Curls

Dirty curls er nogle mere vilde krøller, samt bløde bølger. De er utrolig lette og fyldige.

 

 

 

 

 

 

 

Naturals

Dreads, som ikke er snoede, men har et naturligt look og ligner ægte dreads mere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Længde

Dreads laves i forskellige længder, men kan naturligvis laves specielt efter behov og ønsker.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Falls

Består af syntetiske dreads og evt også andre materialer, der er fæstnet på 2 bånd eller elastikker, og som bindes om to høje rottehale-knolde.

Det er en nem og hurtig måde at få et meget anderledes look.

Hvis dreadfallsne er i en anden farve end dit eget hår, kan man dække forhåret med et hårbånd og hvis det skal se meget realistisk ud, kan man lave et falsk pandehår i enten syntetiske eller ægte hår, som clipses fast i forhåret og overgangen dækkes med et hårbånd/tørklæde. De fleste dread-sæt kan laves om til dreadfalls.

 

 

Dread accents

Enkelte dreads, som sættes midlertidigt ind mellem ens eget løse hår.

Det kan være en paryk-klips med påsyede dreads - hverclips = 2 dreads.

De kan clipses ind i dit eget løse hår, og det anbefales at tage dem ud om natten, så ens eget hår ikke filtret sammen med dem.

Det kan også være enten single ended eller double ended dreads, som er flettet ind i ens eget hår. De kan dog meget nemt filtre sammen med ens eget hår og det anbefales ikke at sove med dem.

 

 

Permanente dreads

Dreads der er lavet i ens eget hår, og som ikke umiddelbart kan tages ud igen.

Der er flere metoder til at lave permanente dreads, men vi foretrækker touperede og palmrollede dreads uden nogle former for voks eller andre kemikalier.

Her ses helt nylavede dreads - det tager omkring 1½-2 år før de er modnede.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dread-extenders

Forlængelse af permanente dreads, hvor dreads i syntetisk eller ægte hår filtes ind i spidserne af ens egne ægte dreads. Ens egne dreads, skal være faste og modnede i mindst ½ år, før dread-extenders kan sidde ordentlig fast med denne metode.

 

 

 

 

 

 

Uld-dreads

Ulddreads laver vi oftest ved at installere lange bånd af ujævn håndfarvet uld på samme måde som double ended dreads.

Ulddreads er mere naturlige at se og føle på end syntetisk og kan fås i flotte farver. De er lette og luftige og meget økonomiske. Dog er de længere om at tørre og der kan være risiko ved allergi for uld.

Ulddreads kan også laves ved at tør-eller vådfilte løs uld til dreads.

 

 

 

 

Natty dreads

Knudrede dreads med masser af struktur og kinks. De er naturligt bølgede og ligner ægte vilde dreads.