Guide til kvalitet af ægte hår

Extensions i ægte hår kommer i mange forskellige kvaliteter, og det kan være en jungle at finde rundt i

 

  • Remy - et udtryk for at hårstråene har intakte skællag, der ligger i samme retning. Det gør at håret ikke filter så nemt, da extensions påsættes i groretningen og føles blødt.

 

  • Human hair - der må blandes en vis del syntetisk hår i extensions og stadig kan det kaldes human hair. Derfor er det vigtigt at extensions er 100% ægte, for at undgå syntetiske fibre. Der kan tilmed være tilfælde hvor man bruger dyrehår.

 

  • Virgin - et udtryk for at håret udelukkende er afrenset, men ikke farvet eller kemisk behandlet på nogen måde.

 

  • Grade - et helt system af grader af extensions. Grade A er ægte hår, grade B er mix af ægte og syntetisk og grade C er syntetiske fibre. Der kan også sættes plus-tegn, for at vise højere kvalitet. Der er desværre gået inflation i dette ellers simple system til at bestemme kvaliteten af håret, så det kan være svært at regne med systemet.

A til AAA er kemisk behandlet remy hår. Det er affarvet og indfarvet i standard farver. Det anbefales ikke at farve håret selv. Hvis håret er bølget eller krøllet, er det mildt permanentet og oftest vil de ikke holde strukturen. Bølger/krøller er endnu en kemisk proces som kan gøre håret mere tørt.

4A og 5A er høj kvalitet hår, som har gennemgået en mildere og længere farveproces, og kan farves i andre nuancer. Findes kun i glat struktur.

6A og 7A er der over ydest høj kvaltiet, og er ikke kemisk behandlet. Håret er udelukkende vasket og fås derfor i begrænsede naturlige farver. Man vil også finde forskellige strukturer som naturlige bølger og krøller.

 

  • Drawn - et udtryk fra parykfaget, hvor håret trækkes mellem to børster for at sortere hårstråene i forskellige længder. Extensions sælges i forskellige længder og single drawn hår kan 50% af hårstråene være kortere end angivet. Double drawn er trukket gennem to gange og dermed har man sorteret hårstråene så 90% af hårene har den angivne længde. Ind i mellem tilbyde tripple drawn hvor 99% af hårene har samme længde. Oftest kan man bruge færre extensions hvis man bruger double drawn, da der er mere hår.

 

  • Oprindelse - det har betydning for kvaliteten hvor håret oprindeligt kommer fra.

Kinesisk hår er grovere i kvaliteten end europæisk hår og omkring dobbelt så kraftigt som skandinavisk hår. Derfor vil det ikke blande sig ordenligt med finere hårstrå og komme til at ligne paryk/syntetisk hår. Kinesisk hår er derfor oftest kemisk behandlet, sådan at de yderste skællag er slidt af og derfor ser tyndere ud. For at det ikke filtrer er det behandlet med silikone og vil oftest ikke holde særlig længe. Der er meget kinesisk hår på markedet, og det er billigt.

Indisk hår ligner europæisk hår og er i højere kvalitet. Der er dog stor forskel på levestandarden og det påvirker naturligvis hårets tilstand. Oftest vil de lysere farver i kinesisk og indisk hår have kortere levetid end de mørkere farver.

Nepalesisk hår er tilsvarende indisk hår

Arabisk hår høstes i Dubai, hvor levestandarden er højere, og derfor er kvaliteten højrere

Russisk og europæisk hår er af den højeste kvalitet, men der er ikke særlig meget af det på markedet, så prisen er derfor høj.7

 

 

 

 

Standard, asiatisk

100% ægte remy hår, asiatisk single drawn extensions, grade 3A

Levetid ca 3-6 måneder

 

Standard, indisk

100% ægte remy hår, indisk single drawn extensions, grade 3A

Levetid 3-6 måneder

 

Standard Plus

100% ægte remy hår, indiske double drawn extensions, grade 4A

Levetid 4-6 måneder

 

Premium

100% ægte remy hår, indisk tripple drawn extensions, grade 4A+

Levetid 6-9 måneder

 

Luksus

100% ægte remy hår, indisk double drawn extensions

Levetid 9-12 måneder

 

Euro Socap

100% ægte remy hår, indisk double drawn extensions

Levetid 9-12 måneder

 

Levetid er ikke garanteret. Det afhænger af den rette pleje og efterbehandling, og kræver at man bruger produkter beregnet til extensions.