Hvad er extensions?

 

Extensions kan laves i enten syntetiske fibre eller ægte menneskehår. De fås både i glat, bølget og krøllet og i et utal af farver.

Generelt er ægte menneskehår i mere naturlige farver, men kan også fås i nogle vilde farver.

Syntetisk hår er næsten ubegrænset i farvevalg. Vi bruger hår af høj kvalitet som ikke filtrer så nemt. Dog filtrer det nemmere end ægte hår.

 

Der er to generelle typer af installationsmetoder: tot for tot og trenser.

 

Tot for tot betyder at håret bliver sat på i totter - omkring 100 til 200 totter. Det gør at det ser mere naturligt ud, og bevæger sig naturligt, samt er nemt at sætte op.

Generelt er det et langvarig process, og derfor er det dyrere.

Tot for tot-metoderne kan deles op i cold og hot fusion (afhængigt af om man bruger varme eller ej) og cold fusion er i reglen mere skånsom end hot fusion.

 

Tot for tot-metoderne holder omkring 2-3 måneder.

 

Fordelen ved at vælge tot for tot-metoden, er at det kan sidde længe (2-3 måneder ad gangen), det bevæger sig meget naturligt og er nemt at sætte op.

Ulempen er at det er dyrere og tager omkring 3 timer at installere. Det dækker ikke så godt og kræver en god etage-klipning for at overgangen ikke skal blive synlig.

 

Totterne kan genbruges, men der skal sættes ny keratin på totterne, så der er omkring 2 timers forarbejde før de kan geninstalleres.

 

 

Trenser er hår syet på baner. Passende stykker klippes af og sættes strategisk i håret, så det dækker godt. Man kan sætte dem i på flere måder.

Ulempen er at håret bevæger sig lidt unaturligt, men det er en hurtig installation og derfor er det en billigere metode.

 

Trenserne kan sidde 8-10 uger ad gangen, og holder rigtig godt.

 

Fordelen ved trense-metoden er at det er nemt og billigt at sætte i. Det tager omkring 1½-2 timer at sætte dem i og det giver en rigtig god dækning. Det er meget skånsomt og er nemt at pille ud igen.

 

Ulempen er at det kan være svært at sætte op i høje hestehaler og håropsætninger (ikke noget problem at lave lav hestehale, knold eller fletning).

 

Trenserne kan genbruges med det samme uden forarbejdning.

 

 

Man kan med fordel lave et mix af disse to metoder, med trenser i baghovedet til masser af fylde og længde, og totter i siderne for naturlig bevægelse og nemmere styling.

 

Det kan være en god ide, at få håret tilset af en extensionist efter ca 6 uger, for at sikre at alt er som det skal være, og få rettet til hvis der skulle være faldet nogle enkelte totter ud. Desuden vil man kunne få vurderet den daglige pleje og få vejledning i forhold til produkter og pleje af extensions. Det er en ganske kort og billig konsultation, som vil kunne betale sig i længden.